Met zijn nieuwe single ‘De Mazzel Dan’ bezingt Rutger van Barneveld, Nederlands vrolijkste volkszanger, een voor velen bekend thema. De ex. Bijna iedereen heeft er wel eentje, een ex waarvan je achteraf blij bent dat je hem of haar het huis uit gezet hebt. Voor Rutger is dat helaas niet anders. "Wat begon als een sprookje, eindigde in een nachtmerrie, met een lelijke nasleep. Niet iedereen blijkt zo te zijn zoals ze zich in eerste instantie doen voorkomen”, aldus Rutger. “Ik ben blij dat ik nu oprecht en vanuit de grond van mijn hart ‘De Mazzel Dan’ kan zingen.”

Dat het inmiddels een stuk beter gaat met Rutger is geen geheim en met zijn nieuwe single voegt de hitmachine uit Maasbommel weer een nieuwe hit toe aan zijn eigen repertoire. Onlangs bracht hij singles ‘Malle Pietje’ en ‘Vier Het Leven’ uit en ook ‘Helena’ doet het nog steeds hartstikke goed en wordt door het gehele land luidkeels meegezongen tijdens Rutger zijn optredens

Martin: ‘Een week nadat ik dit bericht had gestuurd werd ik gebeld door Robby Langendorff van Main Music. Hij vertelde dat hij graag een nieuwe versie van ‘Leven Zonder Jou’ wilde uitbrengen op één van zijn platenlabels, namelijk Smaragd Music. Hij stelde voor om deze, door Roland Peters van Neijenhof geschreven en door John ten Dorsthorst gearrangeerde plaat, door Manfred Jongenelis nieuw leven in te blazen. Ik kende Manfred nog van vroeger omdat ik een paar keer als pauze-act werd ingezet als hij met z’n band optrad. Omdat ik momenteel alles zo’n beetje weer op de rit heb, hoefde ik niet lang op het verzoek van Langendorff na te denken. Ik voelde me als vanouds weer thuis in de studio en heb weer zin om de draad op te pakken. Binnenkort begin ik ook weer met optredens en hoop dat dit het begin is van een nieuwe muzikale carrière. Met trots presenteert ik daarom dan ook de nieuwe versie van ’Leven Zonder Jou’. Natuurlijk krijgt Marcel de Vries in zijn programma ‘Bij Marcel in de Morgen’ de primeur. Dat heeft hij wel verdiend, want zonder zijn support zou het nooit zover gekomen zijn.

Mark Rijs bracht in mei 2023 na een paar jaar afwezig te zijn geweest ‘Verstand Op Nul’ uit.
Nog niet koud de single op de markt te hebben gebracht stond de telefoon van Mark alweer roodgloeiend. Door het hele land heen kwamen de optredens in volle gang weer binnen. Mark beloofde dat hij drie singles per jaar wilde uitbrengen en die belofte lijkt hij waar te gaan maken.

Voor zijn nieuwste single ‘Niet Alleen Vandaag’ nam hij weer contact met Manfred Jongenelis op. Manfred, al jaren zijn vaste producer, was bij toeval in de studio bezig met Jeffrey Heesen. Het duo Manfred en Jeffrey nam de uitdaging aan om weer een geheel eigen nummer voor Mark te maken. De single kent vele invloeden… Heerlijke opzwepende accordeon en zomerse klanken. De melodie blijft snel hangen en ook de tekst zingt lekker mee. Wij denken dat als het nog even gaat nazomeren in Nederland, Mark hiermee zomaar een zomerhitje in handen heeft. De videoclip is gemaakt door Blue Motion Media.

Na de bijzondere samenwerking tussen Dyon Verwer en rapper Brent, die in het begin van dit jaar resulteerde in de duet single ‘Die is mooi van mij’, laat het jonge talent uit Twente met ‘Ik drink van verdriet’ weer van zich horen. Ondanks dat het een cover is van Roel Britting heeft producer Frank Verkooyen van The Boom! Music Studio er muzikaal een compleet andere draai aan gegeven. Het tempo is verhoogd en er zijn een aantal live instrumenten aan toegevoegd. Dyon liep al een behoorlijk tijdje met dit plan in z’n hoofd rond. De kans dat iemand anders op hetzelfde idee zou komen is natuurlijk meer dan aanwezig en dan zeker in deze tijd dat de éne na de andere bewerking van bestaande liedjes geen uitzondering meer vormen.

De nieuwe single ‘Raar maar waar'. Volgens Harjan is dit een lied met hitpotentie. Harjan hoopt dan ook dat ‘Raar maar waar’ dusdanig ontvangen wordt en nog meer oplevert als zijn laatste single. Over de reacties die Harjan kreeg op zijn vorige single ‘Uit z’n party’ is hij zeer tevreden. Daar heeft hij al flinke stapjes mee gemaakt. Met deze opvolger, die wederom bij platenlabel Rood-Hit-Blauw wordt uitgebracht, hoopt hij nog een stapje hoger te komen. 

Harjan: ‘Omdat ik wederom een spraakmakend liedje wilde hebben uit de pen van Pascal de Vormer had ik hem een berichtje gestuurd met de vraag of hij nog iets leuks had liggen als vervolg op ‘Uit z’n panty’. Pascal kwam al heel snel met een demo van ‘Raar….Maar waar’ die hij samen met Peer Pruysenaere had geschreven. De basis zat al redelijk goed in elkaar en daarmee is producer Gerto Heupink verder mee gaan stoeien. Hij heeft er in ieder geval voor gezorgd dat de melodie blijft hangen. Met name de accordeonklanken maken er een waar feestje van. Al met al is Harjan heel erg tevreden over het eindresultaat’.

 

 

 

Marco Carolus kan met z’n nieuwe single ‘Een dag niet gelachen’, die zoals gewoonlijk bij platenlabel Rood-Hit-Blauw verschijnt, waarschijnlijk rekenen op veel Airplay bij de Nederlandstalige radiostations. Veel mensen gebruiken in het dagelijks leven regelmatig de kreet ‘Een dag niet gelachen’. Dat geldt ook voor Marco Carolus. Het was voor hem dan ook een hele verrassing toen hij de demo van zijn nieuwe single te horen kreeg. Voor Marco is het tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld dat hij Manfred Jongenelis en Carlo Rijsdijk de vrije hand geeft om voor hem aan het werk te gaan. Dit bevalt hem uitstekend en dat is dan ook de reden dat hij graag met dit dreamteam van Manfred Recordings uit Etten-Leur samenwerkt.

De populaire Bossche zangeres Yosee laat met ‘Deel Jij Deze Nacht Met Mij’ weer van zich horen met heerlijke dansbare en zeer verassende single. Na het succesvolle duet met William Burg ‘Lange Nacht’ werd het dan ook weer tijd voor een solo single. De productie lag in handen van Frank Verkooyen. “Mijn zangcarrière begon ooit met Frank Verkooyen, maar ik had tot op heden nooit een single met Frank als producer gemaakt. Ik kom Frank vaak tegen tijdens optredens in het land, en hij is een ontzettende toffe collega. Daarom ben ik blij dat hij nu eindelijk eens een Yosee single heeft geproduceerd” vertelt de zangeres enthousiast.

In 2017 kwam Sonja Onderstal in het leven van Kees Plat
toen zij kwam kijken bij een optreden van de Tribute To The Catsband waar kees tot voor kort
nog leadzanger van was. Sonja vertelde aan Kees dat zij ook zangeres was, en die nodigde
haar uit om naar Volendam te komen, om te zingen bij het open podium in Café Centraal. Dat
werd een groot succes, het publiek ging uit hun dak en we wisten niet wat we hoorden….wat
een stem!! Daarna heeft Kees aan Sonja gevraagd om deel te nemen bij Kees Plat en Friends,
en tijdens een optreden werd er om het BZN nummer “Mon Amour” gevraagd. Dat ging
geweldig, onze stemmen pasten perfect bij elkaar en de zaal stond de op zijn kop. Het was een
groot succes. Dit was het begin van een geweldig mooie samenwerking onder de naam “Kees
en Sonja”.
Ze hebben al veel opgetreden en het publiek was heel enthousiast en vonden het geweldig.
Na het weg vallen van Jan & Anny en de Mon Amour Band is het idee van het “Volendams
Muziekfeest” geboren, een show met de unieke combinatie van de hits van The Cats en BZN,
aangevuld met repertoire uit de jaren 60 en 70. Daar hoort natuurlijk ook een album bij, want
veel fans vragen hierom. Op zondag 17 September zullen zij dan ook deze fans trakteren met
nummers van dit geweldige album tijdens de presentatie van hun debuut Album, “Volendams
Muziekfeest Deel 1”

Wilfred Belles en Willeke Schoonewille
kennen elkaar al bijna 30 jaar en treden
regelmatig met elkaar op, maar ook solo timmeren beiden aardig aan de weg.
De samenwerking is altijd fijn zeggen beiden, toch samen een single uitbrengen
was er nog niet van gekomen.
Wilfred en Willeke kwamen samen met Wilfreds vriendin Jacqueline op het idee
om het nummer van André Hazes “Wat een ander ook zegt” in een nieuwe
jasje te stoppen. Met dat idee stapten zij naar producer Roy Otters waar Wilfred
en Willeke al meerdere nummers hebben opgenomen en die was ook direct te
spreken over het idee en is het gaan uitwerken.
In onze ogen is het een mooie productie geworden en het verhaal wordt nog eens
duidelijk in beeld gebracht in de gezellige videoclip

Janneke de Roo is niet meer weg te denken uit de vaderlandse showbizz. Al jaren betreedt ze in den lande de podia om haar hits ten gehore te brengen. Wie kent niet “Zeeman”- “Huisje bij de brug”- “Espresso Italiano” – “Blauwe Korenbloemen”en recentelijk “De laatste dans”. Met deze single heeft ze niet alleen tijdens haar optredens veel succes ook stonden de single in de hitlijsten van Nederland en België. En dat succes bracht haar o.a. tv optredens bij Hart voor Muziek – Toppers van Oranje – Artiestenfestival.
En ze deed succesvol mee aan The Voice senior waarin ze in het Ilse de Lange team zat.
En terwijl velen genoten van de zon is Janneke de Roo de studio ingedoken bij Martin Sterken om een nummer op te nemen geschreven door Jack Veerman - Jan Keizer - Jan Tuijp van de legendarische groep BZN. ‘’Vervlogen” is de titel en neemt je mee naar de jaren van ‘waar je ooit je jeugd versleet en nog speelde op straat”. Velen zullen zich in het nummer kunnen herkennen en met weemoed bij het luisteren naar deze single terug denken aan die tijd van toen. “Vervlogen” een single die vanaf 22 september te streamen en te downloaden is. Van deze single is ook een clip gemaakt door CreAgency die ook vanaf 22 september te zien is op de gebruikelijke kanalen. Wil je het nummer live horen kom dan zondag 24 september naar Zalencentrum D Oal Meul te Veenoord of zaterdag 30 september naar De Boeskoolmarkt in Ter Apel waar Janneke de Roo te zien en te horen zal zijn bij locatie ‘Enjoy’. Voor meer informatie over de actuele (openbare) optredens en haar nieuwe single kom dan naar www.facebook.com/janneke.deroo.9

Een Geweldige nieuwe single van Victoria Eman 

Country 2023

De nieuwe single van Jonny Blue - Travelin Boy 

De Explosie schyf deze week